Organisatie

 

Wekelijks is er een heen- en weerschrift waarin zowel ouders als opvoeders belangrijke informatie met elkaar uitwisselen.  Het is immers zinvol voor ons om “thuisweetjes” te kennen die het gedrag van uw kind beïnvloeden ( hondje dood, oma zwaar ziek, opvoedingsprobleem tijdens het weekend, … ).
Ook omgekeerd geven wij jullie informatie mee, “onze weekweetjes”.  Langs beide kanten kunnen we met elkaar informatie uitwisselen, uitleg vragen of vragen extra aandacht te besteden aan een bepaald probleem.
Dit schrift is heel belangrijk, lees en onderteken het elke week en vul de formulieren van de beheerder tijdig en volledig in.  Zo is uw kind bijvoorbeeld zeker van zijn plaatsje aan zee als u een opvangprobleem heeft tijdens een vakantie of weekend.

In samenspraak met de beheerder en de opvoeders kan u uw kind of ons telefonisch bereiken tijdens de week.  Overleg daarover is noodzakelijk om de werking niet te verstoren.  Omgekeerd kan u van ons een telefoon verwachten als we u iets dringends moeten vragen of meedelen.  Op bezoek komen tijdens de week wordt op voorhand besproken met de beheerder.
Om onze werking te optimaliseren, vragen wij u zoveel mogelijk aanwezig te zijn op oudercontacten, overlegmomenten, ook al is het soms voor u moeilijk te organiseren.  Naar de kinderen toe vragen wij u in de periode van verjaardagen, Kerst- en Nieuwjaar enz. zeker eens een kaartje te sturen.  Hoeveel taart wij ook bakken, hoeveel cadeautjes wij ook geven, er is maar 1 cadeau dat telt voor een kind, namelijk dat van jullie.  Foto’s meegeven van thuis is nog zo’n cadeau waarvan ze elke internaatsdag genieten. Doen, dus!